Projektejer: Gladsaxe Kommune

Lokale stemmer om Kong Hans Have - klimatilpasning og din idé

Forside
Kort om projektet
Kong Hans Have i Buddinge er del af den lokale klimatilpasning og ved kraftige regnskyl og skybrud løber regnvandet hertil i stedet for til kloakken. Gladsaxe Kommune vil udvikle området sammen med personer, der bor i lokalområdet, og har igangsat forløbet "Lokale stemmer - klimatilpasning og din idé". Dette efterår skal vi beslutte, hvad der skal ske i vores nye grønne område, Kong Hans Have. Gladsaxe Kommune har afsat 125.000 kr. til natur og friluftsliv i det grønne område. Din idé kan blive til virkelighed, hvis du kan samle stemmer i borgerbudgettet “Lokale stemmer”. Det går ud på at vi finder på ideer og stemmer om, hvad der skal blive til virkelighed i Kong Hans Have. Alle os der bor, arbejder eller går i skole (fra 5. klasse og op) i det område, der ligger mellem Buddingevej, S-togslinjen og Motorring 3 kan stemme og komme med ideer. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du kan være med. Klik dig rundt via menulinjen ovenfor.
Projekt status
Opstart
Projektstart
2017
Forventet projektafslutning
2018

Kong Hans Have på Kong Hans Allé har de seneste år undergået en forvandling - fra græsplæne til et bakket terræn. Området er en del af klimatilpasningen af Buddinge og ved kraftige regnskyl og skybrud løber regnvandet hertil i stedet for til kloakken. På den måde hjælper det grønne område hele lokalområdet, så vi undgår oversvømmelser af bygninger og veje. Med klimatilpasningen er området blevet et grønt naturområde, som Gladsaxe Kommune gerne vil udvikle sammen med jer, der bor i lokalområdet.

I et borgerbudget er det de personer der bor i lokalområdet der bestemmer, hvad pengene skal gå til. Til efteråret kan du finde på en idé til, hvad der kan være på det grønne område. Inden året er slut afholdes en afstemningsdag, hvor du og dine naboer stemmer om hvilken idé eller hvilke idéer der skal udføres på det grønne område. Der med er det lokale stemmer der afgør, hvordan det grønne område skal udvikles.

Læs mere om forløbet og hvordan du kan deltage under fanen Projektbeskrivelse.